Na bijna drie jaar vanuit bedrijf aan huis in Ottersum te hebben gewerkt is Son Project uit haar jasje gegroeid en verhuisd naar het Lion Center op bedrijventerrein de Saxe Gotha aan de Lionstraat 8 te Boxmeer.

Son Project houdt zich voornamelijk bezig met het op maat advies geven aan bedrijven die willen verduurzamen. Dat kan door bijvoorbeeld duurzame oplossingen en installaties toe te passen binnen het bedrijf maar ook door nieuw leven in te blazen bij een bestaand en/of verouderd gebouw.

Son Project gaat er eerst vanuit wat de klant wil bereiken en toetst daarop de passende duurzame oplossingen mede volgens de huidige wetgevingen en de toepasbare regelingen zoals subsidies, extra belastingvoordelen, besparingen etc. Deze worden mee verwerkt in het door de klant beschikbaar gestelde budget. Hierdoor kan een geschikt projectvoorstel gepresenteerd worden met daarbij een financieel plaatje van uitgaven en inkomsten welke de klant inzicht geeft op zijn cashflow tijdens het project.

Het gaat niet alleen om wat er mogelijk is maar ook om wat er allemaal bij komt kijken, het complete plaatje. Bijvoorbeeld bij een verbouwing kan het zijn dat productie tijdelijk stil gelegd moet worden, hoe gebeurd dit en voor hoe lang, moeten de hallen leeggeruimd worden, hoe moeten kostbare en onverplaatsbare machines voorbereid en ingepakt worden zodat er geen schade ontstaat.

Natuurlijk deinst Son Project er niet voor terug om het gepresenteerde projectvoorstel van A tot Z compleet te begeleiden zoals eerder verwezenlijkt bij Van Mullekom Bedrijven in Vortum-Mullem waar een gebouw van 6000 m² een compleet nieuw geïsoleerd jasje kreeg nadat eerst het volledige asbest dak gesaneerd en vervangen was door een stalen sandwichpanelen dak. Bij isolatie hoort ook de juiste ventilatie, overal wordt aan gedacht, tot aan het kleinste puntje op de i.